Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2017 17:10 - Историята на Йосиф потъва като Титаник
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1513 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Историята на Йосиф потъва като Титаник

До д-р Ашраф Ezzat на 22 юни 2017 г.

"Разберете поразителния анахронизъм, което би направило историчността на историята на Йосиф в Древен Египет невъзможна теория" image   ... от   д-р Ашраф Ezzat , Египет

През живота си съм чувал твърде много странни истории, които съзнанието ми просто не можех да възприемат всички тях като истина. Един от най-странната и най-невероятното от тях е историята на Изхода. Можех да го отхвърли като всеки друг разказ / приказка за далечното минало, които не е задължително да оправдаят контрол или проверка, за да потвърдим неговата автентичност или историчност, ако не беше един библейски разказ, и ако не бях бил египтянин.

Предизвикателството е, че преселението е библейска история, и тя може да бъде най-драматичния разказ някога в Библията. Изхода, смея да кажа, е основата, върху която е изградена цялата юдео-християнската вяра, а може би и ислямската.

Ако историята за Изхода е изкривен или подменени, тогава всички израилтяни, приказки, които последваха, ще се считат фалшив. Истории като завладяването на Обетованата земя и създаването на Кралство Давид и Соломон в Палестина ще бъдат подкопани и разклатят до мозъка на костите. По мое изследвания , (в сътрудничество с висок профил учени и историци), ние твърдим, че географията на библейските истории - и най-важното, че за Изхода - отдавна е променена и да се промени в древните библейски записи.

Ако правилно експонирани, че сценарий - което ние подкрепяме неговата валидност с констатации, основани на доказателства в моя книга - ще направи Библията, че е сгушено под много топли възглавници, в древен текст на масовата измама.

Повечето евреи, християни и мюсюлмани вярват, че историята за Изхода е истинско историческо събитие. Най-важното е, че те също имат никакво съмнение, че историята на Мойсей и Фараона се проведе в Древен Египет, и това е мястото, където всички тези поклонници се объркаха.

Според нашето разследване, ако историята на Мойсей и Фараона беше наистина истински историческо събитие, то трябва да се проведе в Древна Арабия и не Древен Египет.

Историята на Изхода е старинен арабски приказка, и всичко за него е Арабския: речника си, своята културна, географска и дори етична среда.

В областта на писане на скриптове и да преди да премине към изработване историята си, сценариста трябва да се създаде правилната "среда" за неговата история / филм.

В "среда" е общата атмосфера, която разграничава историята и я отличава от уникален диалог, местоположение и културна среда.

Например, в един филм / роман като " Титаник ", което бихте очаквали сценария - че ще се създаде правилната "среда" за историята на потъването на кораба, че гигант - да се включи и да се възползват от следните съответни елементи:

  • Повечето от мястото трябва да бъде заснет в набор подобно на архитектурата / интериорния дизайн на луксозна Титаник пара лайнер.
  • В Северния Атлантически океан трябва да бъде вездесъщ в скрипт / снимките.
  • Историята трябва да тръгна от Саутхемптън пристанище в Англия и позиция за Ню Йорк в Америка.
  • Повечето от участниците трябва да говорят английски език (в началото на 20 -ти акцент век и лексика).
  • Гардеробът на героите трябва да отразява старата мода костюма на 1910-те.
  • Имената на главните герои на историята трябва да са британски и в съответствие с края на 19 -ти - началото на 20 -ти век архив от популярните имена.
  • Диалогът от главните герои (елита и често) трябва да отразява културното / социална фона на епохата, която предхожда Първата световна война.

Сценарият / Филмът е в крайна сметка се съди по това как вярно сценарист / режисьор е в пресъздаване на историята / събитието. С други думи, от това как автентичен на среда на сценария е бил в което отразява вярно / оригиналната история на потъването на Титаник.

Според еврейската Библия историята за Изхода започва някои 260-300 години по-рано с продажбата на патриарх Йосиф като роб. Въпреки, че нашето изследване представлява силен аргумент срещу Египет е земята, върху която всички израелски истории се състояха, (включително и тази на Йосиф), но това настрана и вместо тях нека да копаят за среда на историята на Йосиф.

Genesis - 37 , разказва историята на Йосиф и смешно си мечта, как той е бил любимият син на баща си, опитът да го убие от завистливите си братя, дъмпинг Йосиф в дупка / цистерна в безплодната пустиня, Джоузеф прибран от една мадиамка, братята му гледат на исмаилецът каравана расте в близост, Джоузеф продават на Ismaelites / измаилтяните и когато тяхната каравана - извършване на смирна и ливан достигнал град на име "Мицраим" - и не Мицраим не е еврейската дума за Египет, както сте били хранени - Йосиф отново е била продадена на Петефрий, ръководителят на охраната на града.

Нека да погледнем историята на Йосиф като сценарий на филм. Нека да се копае в текста и се опитайте да намерите конкретни ключови думи, които ще ни помогнат да изградят своята географска и културна среда и дори вероятен времето, през което можеше да се случи тази история.

За да дам един пример от нашата методология, нека разгледаме следния текст от Битие - 38 :

"Юда избра жена за първородния си син Ир. Нейното име Тамар. Ер разгневи Господа. Така че Господ е отнел живота си. Тогава Юда каза на Онан: "Иди сън с вдовицата на брат си. Да си задължение за нея като девер и произвежда наследник на брат си. "Но Онан знаеше, че наследник няма да принадлежат към него, така че всеки път, когато той заспа с вдовицата на брат си, той губи сперма си на земята, за да се избегне даването на брат си наследник. Какво Онан се разгневи Господ толкова много, че Господ е отнел живота на Онан е твърде ".

Чрез прилагане на текстови анализ и сравнителни етика към горния текст бихме могли да осъзнаете, някои от социалните и етичните норми на израелските патриарси и дори своя Бог. Анализът разкрива един много примитивен социално поведение на някои номадско племе, се борят да оцелеят в една жестока пустиня, контролирана от бог, че не по-малко жестока.

Също така важна социална норма, която е ясно описва в текста е правилният / задължение на един брат да спи с жената на покойния си брат. Целта на това необичайно поведение (в сравнение с модерни етични норми) е в подкрепа на племето чрез увеличаване на броя на своите членове. Тази цел се постига чрез поддържане на жените от племето разплод през цялото време, и с всички възможни средства.

Това социално и етично приета норма - прототип на полигамията - исторически е била често срещана в Древна Арабия и Субсахарска Африка земи.

Също така интересно, името "Tamr / Тамар" е била много популярна древен арабски име за жени. Тамар означава "палмови дати", символичното / характерен за плодове и дърво на всички Арабия и Йемен.

В текста на Битие 37-38 ние ще намерим някои интересни ключови думи, които ще ни помогнат да идентифицираме среда на тази библейска история. Всъщност, има купища ключови думи, но тук са едни от най-ярките от тях са:

"Ятата, Сихем, Джоузеф / Юсеф, Dothan, цистерни, диво животно, цистерната в пустинята, каравана исмаиляни, камили, носещи миро и ливан мадиамските търговци, измаилтяните, убити коза, Сала, Онан, Тамар, Ира, Одолам , Kezib и персонал овчарска ".image

Думите "стада, диви животни, камили, кози и пастира" ясно показват, че библейските стихове описват номадски среда. С други думи, някои племена, които живеят в суха пустиня пастирството кози и камили.

"Камилата" е един изключителен ключова дума, за Древна Арабия е мястото, където един-прегърбен камили са били опитомени първата по рода си в историята, както и че не е било преди 9 -ти -10 -ти век преди новата ера. С други думи, камили имаха няма бизнес в не само историята на Йосиф, но в цялата книга Битие.

Между другото, Древен Египет не знаех камили и със сигурност не е бил номадски култура. Камилите са били въведени за Древен Египет, след като тя е покорена от Александър Велики през 332 г. пр.н.е.. И когато казвам, Древен Египет, искам да кажа Египет и териториите, които имаше контрол над, от Нубия на юг нагоре в Палестина в източната част на Северна. Да, Палестина, където (според Библията) повечето от израелските истории са се твърди, че са проведени.

В този момент в нашето изследване ние се натъкна на поразителна анахронизъм, което би направило историчността на историята на Йосиф невъзможна теория, за съответствие с библейския времевата линия Йосиф беше продаден като роб около 1546 преди новата ера.

В исторически план, керванът си на камили, на която Йосиф е бил отведен в Мицраим (погрешно за Египет), не би могла да съществува преди 7 -ия век преди новата ера, по две причини:

На първо място, и както споменахме по-рано камили за първи път са опитомени в Древна Арабия и Йемен в 9 -ти век преди новата ера. На второ място, Древна тамян маршрут , провел подправки, тамян, смирна, слонова кост и текстил от Древна Йемен (където се намира библейската Мадиам) по целия път на север към Месопотамия и Сирия започна около: 7 -ти -5 -ти век преди новата ера.

Поради това, с тези исторически проверени факти в ума, ние говорим за някои 800- year- разминаване между библейския времевата линия на историята на Йосиф и неговите (правдоподобно) историческа среда / фон.

В своя бестселър " Библията Unearthed " Проф Израел Финкелщайн, израелски археолог между другото, потвърди, че всички израелски истории (включително тази на Йосиф и Моисей), не са могли да бъдат намалени / съставен преди 7 -иявек преди новата ера. Откритие на Финкелщайн не само хвърля съмнение върху библейската времевата линия, а когато израелските истории за първи път са записани, но също така и дали тези истории отразяват реалната история на първо място.

Това научно проверени сключване на Финкелщайн със сигурност ще добави още едно доказателство за нашата теза / изследвания, които Древен Египет не е земята на израилтянин Изхода, нито Палестина тяхната Обещана Земя.

Ако историята на Йосиф не можеше да се случи преди 7 -ия век пр.н.е., че непременно ще се измести на Изхода в тази нова историческа хронология на средата на 4 -ти век преди новата ера, с други думи по време на гръцкото върховенството на Египет, друг невъзможно теория ,

Обратно към среда на сагата Йосиф придобит чрез езика и ключови думи в историята си, както е казано в книгата Битие:

  • Имената "Юсеф (преведени на английски език, както Йосиф), Сала, Онан, Тамар, Ира и Одолам" са всички истински арабски имена, които са често срещани в Древна Арабия и Йемен.
  • Споменаването на Ismaelites (в превод на английски език, както исмаиляни) е силно потвърди Арабския произхода на историята.
  • Той е широко известен (чрез устната традиция и исторически записи), които Исмаел е родоначалник на всички арабски племена (включително, вярвате или не, израелските племена).
  • Чрез литературен анализ на библейските стихове ние лесно може да бъде разпознат дълбоко вкоренена (арабски) култура на робството и търговията с роби.
  • Арабската дума за роб е Абд . Знаете ли какво е неговото транслитерация на иврит? Също така е Abad (в еврейската Библия ще го намерите навсякъде). Това би трябвало да е изненада, защото иврит, доколкото е фонетиката са засегнати, е един от езиците / диалекти на древния арабски език, също като историята на Йосиф е един от древните народни приказки.
  • Алтернативата на убийството на Йосиф (в историята) е, като просто го изоставя, за да може да се качват и продаден като роб.
  • Този сценарий е толкова разкриване на степента на разпространение на културата на търговията с роби е в Древна Арабия, където е възникнала тази история.
  • Както ние разработихме по-горе, споменаването на камили и камила каравани са помогнали идентифицират Древна Арабия като театър / родината на историята на Йосиф.

В древен Египет, млади изгубени деца никога не са били заловени и продавани като роби; просто за търговия с роби не е често срещана в Древен Египет. Най-важното е, че земята на Нил никога не е имал публични пазари за търговия на роби, както обяснихме истинската история на робството в Древен Египет по дължина в това есе и видео .

Ако Древен Египет не е имал публични пазари за търговия на роби, тогава ние трябва да се чудя, как на земята е бил Йосиф, израилтянин патриарх, въведена някога в Египет?

За съжаление, информация за библейската археология, повечето хора разчитат на пристрастни - и неприлично, финансирани - учени и археологически експедиции, които не са направили нищо, но се обърквам древната история на Близкия Изток, само за да потвърдят своите заети библейски убеждения и предразсъдъци. Тези ортодоксалните библейски археолози и учени са усукани факти и засадени фалшиви артефакти, за да поддържат (фалшиво) убеждение, че всички истории на израилтяните се проведоха в Древен Египет и Палестина, която е тяхната така наречена обетована земя.

Библейски учени и археолози, винаги ще отричат ​​друго обяснение за историчността на библейските истории.

Въпреки, че много от библейските историци са добре запознати с Арабския произхода (не Палестинската един) от израелска история, но те ще се говори само за това при закрити врати.

Това отричане на истината ми напомня за тези, които никога няма да приеме, до ден днешен, че Титаник отдавна потънал и сега лежи на дъното на Атлантическия океан.

Също толкова жалко, е фактът, че не (православен / академична) учен от библейската история е готова да разследва културна, антропологична и географската обосновка на тези истории. Само няколко независими изследователи са изкопани дълбоко в това библейско контекст, толкова дълбоко, че реалният (арабски) среда на библейските истории започна да се разкрие пред разследващите техните очи.

Тъй като среда на историята на Титаник ни помогна да пресъздаде / отново един от най-тежките морски бедствия в днешно време, така че направих среда на историята на Йосиф, на Арабския география и култура, която произвежда една от най-основни, и все пак най-неправилно изтълкувани , истории в Библията.

Подобни публикации:



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. syrmaepon - Едногърбите камили могат да бъдат ...
25.06.2017 08:18
Едногърбите камили могат да бъдат открити предимно в Сомалия, Сахел, Магреб, Близкия изток и Индийския субконтинент. Около четвърт от общия брой камили в света се намира в Сомалия и сомалийския регион на Етиопия, където са важна част от номадския начин на живот на местното население – използват се за транспорт и храна. Едногърбите камили са предимно домашни животни.
Камилите са одомашнени от древните хора, населявали Сомалия около 2000 г. пр.н.е. [28][29]. Голяма част от световната популация камили е опитомена и се използва от хората, а екземплярите срещащи се в естествена среда са вторично подивели. За последно камили в естествена среда и недокоснати от хората са живели преди 12 000 – 10 000 години. Оттогава, човека активно опитомява и използва почти цялата световна популация от камили.

Тоест датировката /или опитите за такава/ за историята на изхода съвпадът с периода, когато камилата вече е била опитомена. За робските пазари не зная, но ако в Египет е имало роби,следователно съществуват и начини на добиването им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39747179
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031