Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2021 18:40 - Рон Пол: Защо Байдън натиска Украйна за война с Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3976 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

/Поглед.инфо/ На 24 март президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа това, което по същество беше обявяване на война на Русия. В документа, озаглавен Президентски указ № 117/2021, подкрепеният от Съединените американски щати украински държавен лидер декларира, че официалната политика на Украйна е да си върне Крим от Руската федерация.

Декларацията, че Украйна ще си върне Крим от Русия, също последва и може би беше подбудена от възпалителното и глупаво изказване на президента Байдън, че „Крим е Украйна“.

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен, който беше главен архитект на подкрепяния от Вашингтон преврат срещу Украйна през 2014 г., продължи да скандализира украинците, обещавайки пълна подкрепа на американската държава за „териториалната цялост“ на Украйна.

Много американци се чудят защо от администрацията не са загрижени дори и наполовина за териториалната цялост на самите Съединените щати!

За да не се отлага, в началото на този месец министърът на отбраната на Съединените американски щати, Лойд Остин - който преди това беше член на борда на ракетостроителя Raytheon - се обади на колегата си в Украйна и обеща:

„Непоклатима американска подкрепа за суверенитета на Украйна“.

Тъй като Съединените щати считат Крим за украинска територия, това очевидно е ясна зелена светлина за Киев да предприеме военни действия.

Вашингтон също така изпраща оръжия. През последните седмици са пристигнали около 300 тона нови оръжия и още много са на път.

Както можеше да се очаква, Москва отговори на указа на президента Зеленски и на все по-войнствената реторика в Киев и Вашингтон, като пренасочи войски и други военни активи по-близо до границата си с Украйна.

Някой съмнява ли се, че ако Съедиенните американски щати бяха в същото положение - например, ако Китай инсталира враждебно и агресивно правителство в Мексико - Пентагонът нямаше да премести войски по подобен начин?

Но според медийния клон на американския военно-индустриален-конгресен-медиен комплекс, руските войски не са отговор на явни заплахи от съсед, а са просто по-скоро „руска агресия“.

Неприкриващите се американски „експерти", стоящи зад преврата през 2014 г. срещу избрания президент на Украйна (Виктор Янукович) се завръщат на власт и са решени да свършат работата - дори това да означава Трета световна война!

Изричната подкрепа на Съединените щати за военните амбиции на Украйна в региона е карт бланш за Киев.

Но е карт бланш, който Киев би било разумно да избягва да използва. Още през 1956 г. правителството на Съединените американски щати насочи безкрайна пропаганда към Унгария, обещавайки военна подкрепа за въстание срещу съветските окупатори. Когато унгарците, вярвайки на лъжите на Вашингтон, се надигнаха, те се оказаха съвсем сами и изправени пред съветско отмъщение.

Въпреки жестоката американска пропаганда, поне Айзенхауер беше достатъчно мъдър, за да осъзнае, че никой няма да се възползва от ядрена война над Будапеща.

Защо ни интересува дали Крим е част от Украйна или част от Русия? Защо е наша работа, ако рускоезичното население на Източна Украйна предпочита да бъде свързано с Русия?

Защо, в този смисъл, недоказаните твърдения за намеса на Русия в нашите президентски избори са нарушение на „международния ред, основан на правила“, но действителният държавен преврат, подкрепен от Съединените американски щати срещу избрано украинско правителство, не е?

Виждаме външната политика, направена от Raytheon и другите американски военни контрактори и компании, чрез назначения в правителството като Остин и други.

Безмозъчните американски „експерти“ по външна политика вярват в собствената си пропаганда за Русия и са на ръба да ни поведат на война заради нея.

Изглежда, сякаш американците се разхождат през това опасно минно поле. Да се надяваме, че скоро ще се събудят, преди всички да сме взривени.

 




Гласувай:
12



1. radostinalassa - Русия никога няма да даде Крим,Калининград и Курилите
06.04.2021 19:20
Нито ще даде Беларус под влиянието на США.
цитирай
2. born - САЩ са готови да воюват с РФ до пос...
06.04.2021 21:29
САЩ са готови да воюват с РФ до последния си украински войник. Но украински камикадзета не съществуват на този или онзи свят...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822979
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031