Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2023 22:27 - Чукча не писатель . Чукча - ХИМИК !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 2932 Коментари: 13 Гласове:
14

Последна промяна: 02.02.2023 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   На 30.11. 2016 година dnevnik.bg информира будната българска общественост за нов химически елемент, който  по характеристики и право ще заеме полагаемото 115 - място в периодичната таблица на Менделеев под наименованието - Московий / Moscovium (Mc)

    Първоначално за 115-тия елемент се е използвало систематичното наименование “унунпентий”, съставено от коренните латински числителни съставки, съответстващи на поредния табличен номер: “Ununpentium” — дословно «едно-едно-пет».   

    На 8 юни 2016 година ИЮПАК* препоръчва да се  даде на  елемента названието «московий» (Moscovium, Mc) в чест на Московска област, РФ, където се намира  Обединения институт за ядрени изследвания (Дубна). Названието «московий» е било представено на научната общественост за 5-месечно обсъждане от 8 юни до 8 ноември 2016 год. и на 28 ноември 2016 год, ИЮПАК утвърждава за 115-тия  елемент названието «московий».

 image

     Всичко това обаче е в резултат на манипулациите на  наглата агресивна политика на Москва, поради което световната прогресивна химическа общественост, възглавявана от флагмана и водещ захисник на демокрацията се възправя решително  срещу несправедливостта и я коригира, като изправя и променя названието “московий” на значително по-правилното и единствено справедливо 

                                  У К Р А И Н И Й ” 

             image

        Меродавни компетентни становища по откриването на този забележителен елемент UKRAINIJ са запазени за поколенията в достоверните архиви на древната украиномакедонска химическа асоциация на най-великите химически умове на планетата.

image

 image

*Междунаро́ден съю́з по теорети́чна и приложна хи́мия (рус. ИЮПАК, англ. International Union of Pure and Applied Chemistry, IUPAC) — международна неправителствена организация, създадена и регламентирана през 1919 год..

 Членове на ИЮПАК са научни организации от 57 страни (академии на науките, химически общества, организации и научни съвети), изявени учени-химици. Седалището на организацията се намира в Цюрих, Швейцария. Административният офис се намира в САЩ, Северна Каролина.






Тагове:   забавление,


Гласувай:
14



1. blackpredator - има тук научен спор
02.02.2023 23:36
от българската Окрайнина твърдят,
че таблицата е на Митре Менделеевски
цитирай
2. kvg55 - born,
02.02.2023 23:58
Разсъждавайки за историческия материализъм другарят Владимир Илич Ленин пише : "... при всяка оценка на дадено събитие пряко и открито да се застава върху гледната точка на определена обществена група".
Ето, украинските другари са доразвили марксизма–ленинизма, като са приложили принципа за партийност на историческия материализъм и към науката химия.
Наред е Иван Петрович Павлов и физиологията и психологията.
цитирай
3. mt48 - Преди време ви поздравих
03.02.2023 00:04
с една песничка, а вие отговорихте с много оригинален и остроумен коментар. Също и някак по детски наивен. Хората трябва да могат да запазят детето в себе си колкото се може по-дълго.
Способността да употребявате ужасно много излишни, помпозни и натруфени думи, без да казвате нищо, е меко казано впечатляваща. Недоумявам как нашиот резиден не ви е поканил за съветник. Да го съветвате по важни държавни дела. Намирам това пагубно за държавата. Това още един път показва какво тъпо парче е той. Нейсе.
Днес ще ви поздравя с един виц.

Събрали се органите на човешкото тяло на общо събрание.
Председател бил мозъка ( въпреки че при различните човеци може и да бъде, ъъъ, друга част от тялото ).
- Днес сме се събрали да изпратим в пенсия белия дроб и черния дроб, след години на усилна работа, много пушене и много пиене.
Има ли някой друг, който иска да се пенсионира ?
- Аз - обадил се немощен глас.
- Кой си ти, изправи се да те видим.
- Е, то аз ако можех да се изправя, нямаше да искам да се пенсионирам...

С нетърпение очаквам вашият остроумен коментар. Сигурен съм, че и други посетители на блога искат да попият от вашата изискана словесност.
До скоро !
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
03.02.2023 00:33
Има полоний, галий, германий има и менделеевий!
Но, няма зеленский! Този елемент е вероятно силно радиоактивен и облъчващ околните По свойства напълно се припокрива с известния военен учен Зеленский !и ще е несправедлимо да носи име, различно от неговото!
Предстоят му сериозни изпитания и големи разочарования, нека бъде преди това зарадван, да има сили да ги понесе!

Лека нощ!
цитирай
5. nedovolen - Пресвети Борн, и ние имаме заслуги
03.02.2023 08:57
Преди няколко години под мъдрото ръководство на нейно кралско величество ББ, край Своге бе открит ендемичен вид химически елемент с период на полуразпадане една година, именуван асфалтий. В резултат на предприетите издирвателни действия се оказало, че елемента е разпространен повсеместно на територията РБ. Поради това международната научна общност отказала да го преименува на Бокий.
:)))
цитирай
6. born - от българската Окрайнина твърдят, ...
06.02.2023 22:04
blackpredator написа:
от българската Окрайнина твърдят,
че таблицата е на Митре Менделеевски

Да, но има и научен спор дали Митре е от чист мАкедонски произход, тъй като Окраинските генетични заключения били за по- преобладаващи окраински генни съставки.
цитирай
7. born - Здравей, Св. Йоане !
06.02.2023 22:18
leonleonovpom2 написа:
Има полоний, галий, германий има и менделеевий!
Но, няма зеленский! Този елемент е вероятно силно радиоактивен и облъчващ околните По свойства напълно се припокрива с известния военен учен Зеленский !и ще е несправедлимо да носи име, различно от неговото!
Предстоят му сериозни изпитания и големи разочарования, нека бъде преди това зарадван, да има сили да ги понесе!
Лека нощ!


Западните научни институти през последната година са положили неимоверни героични усилия за доказване и изолиране на този много рядък елемент, но до този момент не са успели да го изолират в стабилна конфигурация поради изключително капризното му и непоследователно съществувание и поведение за твърде краткия му период на полуразпадане. Очаквало се окончателно своевременно разпадане , но се свързвало с информацията за изключително отвратителната излъчвана миризма, поради което работещите по проекта били особено немотивирани.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First CHEMICALLY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .

цитирай
8. born - Преди няколко години под мъдрото ...
06.02.2023 22:26
nedovolen написа:
Преди няколко години под мъдрото ръководство на нейно кралско величество ББ, край Своге бе открит ендемичен вид химически елемент с период на полуразпадане една година, именуван асфалтий. В резултат на предприетите издирвателни действия се оказало, че елемента е разпространен повсеместно на територията РБ. Поради това международната научна общност отказала да го преименува на Бокий.:)))


Аз също чух за тази справедлива инициатива и съм възмутен от отказите на съответните международни институции да отдадат дължимата почит на този наш бележит титан в областта на пътностроителната далавера, превърната в изкуство.
цитирай
9. born - Здравей, Преподобний Колега !
06.02.2023 22:44
kvg55 написа:
Разсъждавайки за историческия материализъм другарят Владимир Илич Ленин пише : "... при всяка оценка на дадено събитие пряко и открито да се застава върху гледната точка на определена обществена група".
Ето, украинските другари са доразвили марксизма–ленинизма, като са приложили принципа за партийност на историческия материализъм и към науката химия.
Наред е Иван Петрович Павлов и физиологията и психологията.


Въпреки всеизвестната Ми ерудиция честно Си признавам недостатъчната Си компетентност по отношение партийните и политически науки, поради което често се въздържам от необосновани изявления в тези области, но не мога да се въздържа да не изкажа възхищението си от неимоверните идеологически усилия на окраинските другари, които по изумителен начин се справят с реализирането и справянето с всичките досега нерешени земни проблеми и особено превръщането на бялoто в черно и обратното. Слава Уcраiни !




цитирай
10. born - За една бройка да пропусна така любезния коментар 3.
06.02.2023 22:49
Бих бил твърде благодарен за изказаната така висока оценка на Моята колосална Света интелигентност по отношение провокативното общуване чрез коментарни празнословия с по-низшите умом неумнословни и плиткоумни блогЕри, но би следвало да си зададете релевантния въпрос “ЗАЩО ?” все пак не го направям, нали ?.
Известна на всички е Моята ноторна изключителна търпимост към всякакви малоизвестни и умиращи за популярност чрез виртуалния си допир до Мъдреците (като Мен и подобните Ми ) злочести клети навлеци , което сигурно вероятно ги наеякулирва или оргазмирва до невъобразими предели.
В смисъла на гореизказаното следва да ви изкажа съжалението си, че нямам никакъв спомен да съм имал каквито и да е подобни контактни забележителни общения с подобен незначителен субект от рода на вашата популационна племенна нищожност.
Но все пак е похвално, че се отнасяте с анекдотична самокритична майтапност спрямо неспособността си за регенеративни съвокупленчески деяния по отношение възпроизводителността ви.
Като финална препоръка ще си позволя да цитирам един колега Мъдрец, вероятно провокиран да го каже по повод подобни симплитационни публични откровени изявления : “Някои хора остаряват като катедрали, а други - като цървули…”.
цитирай
11. born - Продължение :
06.02.2023 22:55
Вашият случай без всякакво съмнение е от категорията "други".
ПП. Поради съмнението Ми относно вашия интелектуален потенциал следва да поясня, че при категорията "други" остаряването е цървулоподобно.
цитирай
12. born - Оглеждайки внимателно таблицата
08.02.2023 18:44
все повече достигам до обоснованото предположение, че вероятно съставителят на таблицата Митре Менделеевски е имал предвид нещо друго и логично при означаването на 115-ия елемент. Все по-убедително изглежда, че въпросният елемент не е Mc (Moskovij), а Mc (Macedonij) !

цитирай
13. nedovolen - Пресвети Борн
09.02.2023 17:15
Извинявай, че пак се намесвам.
Имам една дебела книга на акад. Борис Болотов/забележи, украинец, израснал и бил по каторгите на Русия/, в която между другото пише, че Менделеев е описал една десета от елементите в Природата.
Дай Боже, да се роди учен, да каже, че Болотов е казал също една десета.
:)))
цитирай
14. mt48 - Благодаря отново за коментара.
11.02.2023 00:47
С удоволствие го прочетох.
Намирам го за възхитителен. Отново не казватe нищо, но с много думи, от него лъха на тежка логорея, мания за величие и нарцисизъм. Обаче с претенцията да звучи сериозно, дълбоко, та чак и философски.
Това ви прави идеалният политик. Сам знаете положението у нас. В българската политика отчаяно се нуждаят от нови лица. С идеи и харизма.
Не се колебайте !
Партиите са в голяма нужда и с радост ще ви приемат в редиците си. Копейката, славунчо, че и симеончетата гледам са се наактивирали напоследък, не биха устояли пред вашите широкообхватни визии. Само трябва да им покажете вашия интерес, знания, умения и талант.
Вместо да се хАбите в някакъв си блог и да търкате пейките пред блока, спасете България ! Името ви ще бъде записано със златни букви в историята на милата ни Родина, а идните поколения ще ви изучават в учебниците. Проявете гражданска смелост !
Стискам ви палци и успех !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4601330
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031